Επιλογή Σελίδας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς θα πραγματοποιηθεί πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή

Ορόσημο του κινήματος για δημόσια και δωρεάν παιδεία η σημερινή μέρα, καθώς έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, όπου καλεί το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Στο μεταξύ, παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστούν ως μειοψηφικές οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, η μαζικότητα στον δεύτερο γύρο των συνελεύσεων αυτής της εβδομάδας απέδειξε το αντίθετο.

Στο ΕΜΠ, ήδη σε κατάληψη βρίσκονται και οι εννέα σχολές με αποφάσεις Γ.Σ. (Μηχανολόγοι, Μεταλλειολόγοι, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Αρχιτέκτονες, Χημικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Ναυπηγοί).

Αντίστοιχα στο ΕΚΠΑ, κατειλημμένες είναι οι εξής σχολές: Φιλοσοφική, Νομική, Βιολογικό, Νοσηλευτική, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ενώ χθες αργά θα αποφάσιζαν το Μαθηματικό, το Φυσικό και τα Τμήματα Πληροφορικής και ΕΜΜΕ.

Σε κατάληψη είναι επίσης το Πάντειο, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πειραιά τουλάχιστον ως τις 23 Ιανουαρίου, όπως και σχεδόν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων ανά την Ελλάδα

● Θεσσαλονίκη – Καμάρα 12.00

● Πάτρα – Πλ. Γεωργίου 12.30

● Ηράκλειο – Πλ. Ελευθερίας 12.00

● Χανιά – Πλ. Δημοτικής Αγοράς 13.00

● Ρέθυμνο – Δημαρχείο 12.00

● Βόλος – Θόλος 12.00

● Γιάννενα – Περιφέρεια 12.00

● Φλώρινα – Πλ. Μόδη 12.00

● Κομοτηνή – Πλ. Ειρήνης 12.00

● Ξάνθη – Κεντρική Πλατεία 12.00

● Κέρκυρα – Ψυχιατρείο 12.00

Πηγή: efsyn.gr