Επιλογή Σελίδας

Αν και μπορεί να μην αναγνωρίζετε τα ονόματά τους, αυτές οι μικρές πόλεις είναι ακαδημαϊκά υψηλόβαθμες. Μάθετε εάν αυτά τα πανεπιστήμια μπορεί να σας ταιριάζουν.

Ομάδα νεαρών διαφορετικών φίλων που βγάζουν selfie σε μια γραφική πόλη

Leuven, Βέλγιο – πληθυσμός 100.000

Με περίπου 40.000 φοιτητές να εγγράφονται κάθε ακαδημαϊκό έτος, το Leuven προσφέρει μια πλούσια πολιτιστική σκηνή και μια νυχτερινή ζωή που ταιριάζουν.

Το KU Leuven είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο και το 2025 θα γιορτάσει 600 εκατό χρόνια ύπαρξης. Είναι στο top 100 πολλών πανεπιστημιακών παγκόσμιων κατατάξεων.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει 15 σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς έρευνας και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων:

  • Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
  • Επιστήμη, Μηχανική και Τεχνολογία
  • Βιοϊατρικές Επιστήμες

Ανακαλύψτε τα διεθνή προγράμματα του KU Leuven

Σαλαμάνκα, Ισπανία – πληθυσμός 145.000

Η πόλη της Σαλαμάνκα είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, με μεγάλο μέρος του ιστορικού της κέντρου να έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Πανεπιστήμιο Salamanca ιδρύθηκε πριν από 8 αιώνες και είναι το παλαιότερο ισπανικό πανεπιστήμιο. Συνδέεται με πολλές σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος, η Μπεατρίζ Γκαλίντο και ο Μιγκέλ Θερβάντες.

Σήμερα, το πανεπιστήμιο είναι παγκοσμίως γνωστό για τα προγράμματά του στις ανθρωπιστικές και γλωσσικές σπουδές, ειδικά για διεθνείς φοιτητές. Διαθέτει επίσης ένα δίκτυο κέντρων για την έρευνα του καρκίνου, της νευροεπιστήμης και των παλμικών λέιζερ.

Διαβάστε για τα διεθνή μαθήματα του Πανεπιστημίου Salamanca

Χαϊδελβέργη, Γερμανία – πληθυσμός 160.000

Αυτή η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Neckar, στα νότια της Γερμανίας. Είναι το σπίτι του Πανεπιστημίου Ruprecht Karl ή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, που ιδρύθηκε το 1386 κατά τη διάρκεια της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης είναι ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο και είναι συνδεδεμένο με περισσότερους από 50 νικητές του βραβείου Νόμπελ. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, με έμφαση στις φυσικές επιστήμες και την ιατρική, παράλληλα με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

Το πανεπιστήμιο καλωσορίζει πολλούς διεθνείς φοιτητές. Σχεδόν 30.000 φοιτητές εγγράφονται κάθε χρόνο, εκ των οποίων περισσότερο από το 20% προέρχονται από το εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

Μάαστριχτ, Ολλανδία – πληθυσμός 120.000

Η πόλη βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ολλανδίας, στην καρδιά της Ευρώπης. Φημίζεται για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, την ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και τη νυχτερινή ζωή.

Το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ διαθέτει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό μοντέλο, με ισχυρή διεπιστημονική προσέγγιση στην έρευνα και την εκπαίδευση. Περισσότερο από το ήμισυ του φοιτητικού του σώματος είναι διεθνής.

Τα περισσότερα από τα προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων των πτυχίων Bachelor. Ενώ προσφέρει μια ποικιλία ερευνητικών κλάδων, το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ είναι πιο γνωστό ως ένα από τα κορυφαία σχολεία στην πολιτική οικονομία.

Ανακαλύψτε τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ

Όλομουτς, Δημοκρατία της Τσεχίας – πληθυσμός 100.000

Το Όλομουτς είναι η πεμπτουσία πανεπιστημιακή πόλη, με την υψηλότερη πυκνότητα φοιτητικού πληθυσμού στην Κεντρική Ευρώπη.

Στις όχθες του ποταμού Morava και περιτριγυρισμένο από όμορφη φύση, το Olomouc φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Palacky.

Με ιστορία άνω των 450 ετών, το πανεπιστήμιο προσφέρει διεθνείς ευκαιρίες σπουδών, θερινά σχολεία και πρακτική άσκηση για πολλές από τις σχολές του.

Περιηγηθείτε στις ευκαιρίες ανταλλαγής στο Πανεπιστήμιο Palacky

Πηγή: europa.eu