Επιλογή Σελίδας

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη και την Κυριακή 10 Μαρτίου οι επιστημονικές αναζητήσεις φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους! Για τους πιο μεγάλους μας φίλους το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης “Thomas Edison Edition”, μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, μάς καλεί να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;».

Συνδυάστε αρμονικά τη γνώση με την ψυχαγωγία και γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΜΙΚΡΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό

Στο εργαστήριο της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου φοράμε τις επιστημονικές μας ποδιές, ανοίγουμε τα μικροσκόπια και γινόμαστε μικροί βιολόγοι! Η Βιολογία, η επιστήμη της ζωής μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Ένα ένα, τα 5 βασίλεια των οργανισμών θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Πειράματα, παρασκευή και παρατήρηση δειγμάτων στα μικροσκόπια, δραστηριότητες για τα ζώα, τα φυτά, τους μύκητες, τα βακτήρια και το πλαγκτό μας ξεναγούν σε ένα εργαστήριο Βιολογίας. Αληθινά μικροσκόπια, αλλά και στερεοσκόπια μας αποκαλύπτουν λεπτομέρειες και μυστικά, που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί!

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30

Κόστος συμμετοχής: 12€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 18€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες 

ΜΑΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ #2

για παιδιά 7 – 11 ετών

Στις 25 Φεβρουαρίου, έρχεται η “Μαγική Χημεία #2” με νέα πειράματα, νέες ανακαλύψεις, νέες χημικές αντιδράσεις και ακόμη περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μικροί χημικοί και πραγματοποιούμε ασφαλή πειράματα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια ενός αληθινού χημικού εργαστηρίου. Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή στο Μαγική Χημεία#1.

Ώρες διεξαγωγής 7 – 11 ετών: 12.15-13.30

Κόστος συμμετοχής: 12€/παιδί και 10€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • Στο χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
  • Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης (τηλεφωνικά 08.30-00 ή στο mouseiopeiramaton@gmail.com).
  • Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών δεν παρευρίσκονται στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια.
  • Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.


Πηγή: Μουσείο Πειραμάτων