Επιλογή Σελίδας

Την Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ γιορτάζουμε την έναρξη της Σαρακοστής με ένα μοναδικό εργαστήριο κεραμικής εμπνευσμένο από το έργο του Σπύρου Βασιλείου «Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας».

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές κεραμικής και διακόσμησης του πηλού και θα εμπνευστούν από τις φόρμες νεότερων κεραμικών. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουν τα δικά τους χρηστικά κεραμικά για να στολίσουν το σαρακοστιανό τραπέζι. 

Σχεδιασμός εργαστηρίων:
Θαλασσινή Μπράτσου, ιστορικός τέχνης – κεραμίστρια
 
Υλοποίηση: ομάδα Terratakia
Εριάννα Αρβανίτη, παιδαγωγός – κεραμίστρια
Θαλασσινή Μπράτσου, ιστορικός τέχνης – κεραμίστρια
 
Δευτέρα 07/03 (Καθαρά Δευτέρα)

10.30-12.00, για παιδιά 4 έως 6 ετών με τους συνοδούς τους 
12.30-14.00, για παιδιά 7-10 ετών 

MAKER SPACE 

Έως 20 συμμετοχές 
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη δραστηριότητα στις 07/03, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 28/02 στις 12.00

Για την είσοδο του κοινού στον κλειστό χώρο της δραστηριότητας, απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού  self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Πηγή: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ