Επιλογή Σελίδας

Τον Ιανουάριο στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζεται μία νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία μικροί και μεγάλοι, με όχημα τη φαντασία τους, θα κατασκευάσουν μοναδικές φιγούρες αντλώντας έμπνευση από τρεις σημαντικούς εικαστικούς: τον Αλεξάντερ Γκιράρντ, τον Τζόφρι Φάρμερ και την Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ. 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός
Υποστήριξη εργαστηρίου: Ντορίνα Φουντουλάκη, εικαστικός 

Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας με έμπνευση τον Αλεξάντερ Γκιράρντ
Ο Αλεξάντερ Γκιράρντ δημιούργησε τις ξύλινες φιγούρες του ως μοναδικές οντότητες και προσωπικότητες με λιτές αλλά εκφραστικές λεπτομέρειες που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τα φανταστικά πλάσματα του Γκιράρντ, τη μοναδική αισθητική τους και μέσα από τη συνεργατικότητα μικρών και μεγάλων θα δημιουργήσουμε με ύφασμα τις δικές μας μοναδικές κούκλες.

Σάββατο 20/1
Παιδικό Εργαστήριο
17.00-18.00
18.15-19.15

Ανακαλύπτοντας το κολάζ στις γλυπτές φιγούρες του Τζόφρι Φάρμερ
Οι ανθρωπομορφικές φιγούρες του Τζόφρι Φάρμερ ανήκουν σε ένα κόσμο φανταστικό και αποτελούν μια συνύπαρξη πολλών διαφορετικών υλικών. Μέσα από τη γνωριμία με το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς της σύγχρονης εικαστικής σκηνής του Καναδά θα πειραματιστούμε με την τεχνική του κολάζ στις τρεις διαστάσεις δημιουργώντας τις δικές μας φιγούρες, πρωταγωνιστές σε έναν κόσμο που επιδιώκει να ενώσει τον πραγματικό με τον φανταστικό κόσμο.

Σάββατο 24/2
Παιδικό Εργαστήριο
17.00-18.00
18.15-19.15

Κόσμοι ανάγλυφοι – κόσμοι τρισδιάστατοι: γνωριμία με το έργο της εικαστικού Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ
Με αφορμή τις ονειρικές δημιουργίες της ΜακΓκρέγκορ θα ξεκινήσουμε την τεχνική της ανάγλυφης χάραξης χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και με οδηγό την φαντασία μας θα δημιουργήσουμε τα δικά μας σύμπαντα όπου ρεαλισμός και φαντασία συνομιλούν αρμονικά.

Σάββατο 16/3
Παιδικό Εργαστήριο
17.00-18.00
18.15-19.15

Για παιδιά 5 ετών και άνω και τους συνοδούς τους 
Έως 24 συμμετοχές ανά slot (για 12 παιδιά και 12 συνοδούς)
Ελεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας 

Πηγή: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ