Ανακαλύψτε τις 4 ομάδες που κέρδισαν την τέταρτη έκδοση του Digital Education Hackathon (DigiEduHack)!
Το DigiEduHack 2023 εκτείνεται σε 39 τοπικά hackathon σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αναδείχθηκαν 11 πρωτοπόροι, ο καθένας κρατώντας μια πρωτοποριακή λύση στα χέρια του, έτοιμοι να μεταμορφώσουν το τοπίο της ψηφιακής εκπαίδευσης.
Μετά από τρεις εβδομάδες δημόσιας ψηφοφορίας και με περισσότερες από 5300 υποβληθείσες ψήφους, 4 ομάδες επιλέχθηκαν ως νικητές.
Βραβείο αρχαρίου: Κοινωνικός αντίκτυπος
Αυτή η κατηγορία επιβραβεύει λύσεις που στοχεύουν να ωφελήσουν την κοινωνία και την κοινότητα μέσα στο τοπίο της ψηφιακής εκπαίδευσης, προωθώντας την ένταξη και τη διαφορετικότητα.
Η ομάδα iTEENER κέρδισε με τη λύση IVAN από τα Hackathon Schools ως Agent of Change Towards Sustainability , με οικοδεσπότη τη Fondazione Scuola, Ιταλία.
Το IVAN σημαίνει International Volunteering Association Network. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που ενθαρρύνει τις σχολικές κοινότητες να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δραστηριότητες για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.
Διαβάστε περισσότερα για τον ΙΒΑΝ
Έμπειρο βραβείο: Κοινωνικός αντίκτυπος
Αυτή η κατηγορία επιβραβεύει λύσεις που προάγουν τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία, επιδεικνύουν δυνατότητες βιωσιμότητας και επεκτασιμότητας και εμπλέκουν τους σχετικούς ενδιαφερόμενους για την προώθηση της ενδυνάμωσης και της δέσμευσης της κοινότητας.
Νικητής: Τεχνητή Πραγματικότητα
Το Team Amp Empire κέρδισε με τη λύση Artificial Reality από το hackathon DGHack4STEM- Digital Games Hackathon for STEM Careers , που διοργανώθηκε από το Aravaca Innovation Lab, Ισπανία.
Η Τεχνητή Πραγματικότητα στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) εισάγοντας την εικονική πραγματικότητα ως εργαλείο διδασκαλίας. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους νέους να μαθαίνουν εύκολα χάρη σε πρακτικές και οπτικές μεθόδους διδασκαλίας.
Διαβάστε περισσότερα για την Τεχνητή Πραγματικότητα
Βραβείο αρχαρίων: Διασπαστική τεχνολογία
Αυτή η κατηγορία επιβραβεύει λύσεις που εισάγουν νέα εργαλεία ή τεχνολογίες, αμφισβητώντας τα υπάρχοντα πρότυπα στην ψηφιακή εκπαίδευση και ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής.
Νικητής: ADAPTATEC
Η ομάδα Guacamole κέρδισε με τη λύση ADAPTATEC από το hackathon DigiEduHack @TEC CDMX που υποστηρίζεται από την IFE & Emprendimiento Tec , που φιλοξενείται από το Instituto Tecnologico y de Estudios Superiores de Monterrey, Μεξικό.
Το ADAPTATEC είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει μαθητές με διάφορες μαθησιακές ανάγκες. Βοηθά επίσης τους δασκάλους στην εργασία τους με προσαρμοστικά εργαλεία, όπως μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.
Διαβάστε περισσότερα για το ADAPATEC
Έμπειρο βραβείο: Disruptive technology
Αυτή η κατηγορία επιβραβεύει λύσεις που οι υπάρχοντες κανόνες μέσω καινοτόμων εργαλείων ή τεχνολογιών, απλοποιούν πολύπλοκες διαδικασίες μάθησης ή ενισχύουν τη δέσμευση του εκπαιδευόμενου.
Νικητής: EdMap
Η ομάδα EdMap κέρδισε με τη λύση της από το hackathon EduEmpower: Empowering Adult Learners Through Technology – DigiEduHack 2023 , που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν, Εσθονία.
Το EdMap προσφέρει ένα δυναμικό οικοσύστημα μάθησης που έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και επιτυχίας σταδιοδρομίας στον κλάδο της πληροφορικής. Παρέχει στους μαθητές του ένα προσομοιωμένο περιβάλλον εργασίας πληροφορικής που αντικατοπτρίζει την πραγματική εμπειρία της βιομηχανίας. Αυτό προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσετε τη θεωρητική γνώση, να ενισχύσετε τη συνεργασία με συμμαθητές και να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία στον κλάδο.
Διαβάστε περισσότερα για το EdMap
Δείτε ζωντανά την τελετή απονομής
Στις 29 Απριλίου, οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν τα βραβεία τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ψηφιακό σχέδιο δράσης για την εκπαίδευση σε αναθεώρηση».
Ζωντανή μετάδοση του σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση σε ανασκόπηση
Επόμενη έκδοση DigiEduHack
Η επόμενη έκδοση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2024. Οι εγγραφές για τους οικοδεσπότες είναι πλέον ανοιχτές.
Εγγραφείτε για να φιλοξενήσετε ένα hackathon
Μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο στόχος του DigiEduHack είναι να υποστηρίξει την καινοτομία στη βάση και να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές στην ψηφιακή εκπαίδευση. Συγκεντρώνει ομάδες από όλο τον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης που ανταγωνίζονται για τις πιο καινοτόμες λύσεις ψηφιακής εκπαίδευσης. Αντιπροσωπεύουν σχολεία, πανεπιστήμια, ΜΚΟ, κέντρα καινοτομίας, ερευνητικά εργαστήρια και τον ιδιωτικό τομέα.
Το DigiEduHack αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση.
Πηγή: European Commission