Επιλογή Σελίδας

Περίπου 500 μαθητές δημοτικού σχολείο δεν θα πάνε σχολείο τις επόμενες ημερές.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν περίπου 500 παιδιά εξαιτίας του κλεισίματος σχολείου, λόγω στατικής επάρκειας. Πρόκειται για το 5ο και 6ο Δημοτικό σχολείο στον Άγιο Γεράσιμο. «Πρόκειται για ένα κτίριο που ελέγχθηκε για την στατική του επάρκεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή» είπε στο in η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη για μια υπόθεση που απασχολεί την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του δήμου.

Η δήμαρχος Ζωγράφου πρόσθεσε ισχυριζόμενη στο in: «Όταν πήραμε την μελέτη στα χέρια μας από τον εξωτερικό μελετητή που του είχε ανατεθεί ο έλεγχος , κλείσαμε τον τρίτο όρφο του κτιρίου όπως μας προτάθηκε. Στις 4 Μαρτίου, η τεχνική υπηρεσία, μας είπε πως πρέπει να κλειστεί όλο το κτίριο. Και κλείσαμε όλο το κτίριο. Βάσει του νόμου, εμείς έχουμε δικαίωμα να το κλείσουμε για τρεις εργάσιμες ημέρες. Από και πέρα αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας να μας πει τι λύσεις πρέπει να ακολουθήσουμε. Ως δήμαρχος είμαι υποχρεωμένη να ακολουθήσω τις οδηγίες της τεχνικής υπηρεσίας».

Ρώτησαμε τη δήμαρχο αν υπάρχει κάποια προσωρινή λύση που να μπορεί να εφαρμοστεί, όσο το σχολείο θα παραμένει κλειστό, προκειμένου τα παιδιά να μην χάνουν τα μαθήματά τους. «Άλλη λύση δεν μπορώ να σκεφτώ. Κάποιο κτίριο που να είναι δηλαδή διαθέσιμο και τα παιδιά να κάνουν εκεί μάθημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει. Προσωπικά έστειλα και στον ΟΑΣΠ και στην ΚΤΥΠ τις μελέτες για την στατική επάρκεια του σχολείου, ζητώντας τη συνδρομή τους. Να έρθουν να ελέγχξουν και οι ίδιοι». Ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση για όσο το σχολείο παραμένει κλειστό να υπάρξει τηλεκπαίδευση για τους μαθητές και η δήμαρχος μας είπε πως δεν είναι αρμόδια να λάβει τέτοια απόφαση και είναι απόφαση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τι θα αποφασίσει.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ