Επιλογή Σελίδας

Η πρώτη συνεδρία του Φόρουμ Επιχειρηματικών Αναγκών της Ευρωπαϊκής Κάρτας Φοιτητών διεξήχθη στις 7 Φεβρουαρίου 2024. Συγκεντρώνει 20 συμμετέχοντες από οκτώ Ευρωπαϊκές Συμμαχίες Πανεπιστημίων για να συζητήσουν τις ανάγκες και τις ιδέες τους για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Φοιτητών.

Πρώτο φόρουμ Business Needs με συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Βασικό στοιχείο του μοντέλου διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Φοιτητών (ESC) , το ESC Business Needs Forum έχει σχεδιαστεί για να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την ανάπτυξη της ESC και να διασφαλίζει ότι οι ανάγκες τους λαμβάνονται υπόψη σε μελλοντικές εξελίξεις.

Το πρώτο Business Needs Forum συγκέντρωσε 20 συμμετέχοντες που εκπροσωπούν οκτώ διαφορετικές συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένων των: EC2U, EU-CONEXUS, CIVICA, EDUCA, FOR-EU 1 και EPICUR, FORTHEM και CHARM-EU.

Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου European Student Card Router (ESC-R, επί του παρόντος υπό ανάπτυξη) και συζήτησαν πιθανές βελτιώσεις. Μοιράστηκαν επίσης σχόλια σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της φοιτητικής τους κάρτας και του ESC, για τα εμπόδια που συνάντησαν και για πιθανές βελτιώσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο μέλλον.

Σύνοψη βασικών εισροών

  • περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες θεωρούν ότι το νέο (που θα αναπτυχθεί σύντομα) ESC-R είναι εύκολο στη χρήση και πλοήγηση και ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους
  • Οι υπηρεσίες που θα ήθελαν να προσφέρουν μέσω του ESC περιλαμβάνουν πρόσβαση σε φυσικές και ψηφιακές βιβλιοθήκες, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοιτώνες, καφετέριες και ασφάλιση υγείας. πληρωμές στην πανεπιστημιούπολη και υπηρεσίες εκτύπωσης· και εκπτώσεις
  • Οι περισσότεροι εξακολουθούν να εκδίδουν φυσικές κάρτες για τους μαθητές τους ώστε να έχουν πρόσβαση στις φοιτητικές υπηρεσίες
  • απαιτούνται βελτιώσεις για να διευκολυνθεί ο εντοπισμός των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ESC-R. ενσωμάτωση του ESC-R με άλλες ευρωπαϊκές ψηφιακές πλατφόρμες· διευκόλυνση της διαλειτουργικότητας· και επί του πλοίου παρόχους δημόσιων υπηρεσιών

Προσεχείς συνεδρίες

Πρόσθετες συνεδρίες Business Needs Forum θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Αυτά θα περιλαμβάνουν με εκπροσώπους των φοιτητών να συγκεντρώσουν τη συμβολή τους σχετικά με τις ανάγκες των μαθητών για πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσω των φοιτητικών καρτών και του ESC.

Το πρώτο Φόρουμ Τεχνικής Ανάπτυξης θα διοργανωθεί επίσης αργότερα φέτος με εκπροσώπους πληροφορικής από συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και οργανισμούς πληροφορικής. Μείνετε συντονισμένοι!

Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Φοιτητών ή τη δομή διακυβέρνησής της, ελέγξτε τις σελίδες βοήθειας και υποστήριξης της ESC .

Σχετικοί σύνδεσμοι

Μάθετε για την πρωτοβουλία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Πηγή: erasmus-plus.ec.europa.eu