Επιλογή Σελίδας

Την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Yale της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης και η Senior Contract Manager του Πανεπιστημίου Yale Jennifer RawlingsΣτόχος της συνεργασίας είναι να βοηθηθούν  οι μαθητές της Κρήτης στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και η υποστήριξή τους στην λήψη αποφάσεων για το μέλλον τους.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί τη συνέχεια και την επισφράγιση της εποικοδομητικής συμφωνίας, που η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου της, με την επίκουρη καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος ΔΕΠ στο Κέντρο Αλγορίθμων, Δεδομένων και Σχεδιασμού Αγοράς του Yale Φαίδρα Μονάχου. Η καθηγήτρια είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ειδικά για τον συνέδριο και είχε παρουσιάσει εισήγηση με θέμα το κοινωνικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον στην εκπαίδευση.


Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Βάσει του Συμφώνου οι δύο φορείς αποφάσισαν να προβούν σε ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης ερευνητικών ευκαιριών μεταξύ τους.  Με τη συνεργασία αυτή στοχεύουν, με τη χρήση της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και σε συνδυασμό με πειράματα πεδίου και έρευνες, να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και να τους υποστηρίξουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά. Ταυτόχρονα, με τους ίδιους τρόπους, επιδιώκουν τη δημιουργία παρεμβάσεων για την αξιολόγηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικής Επικοινωνίας της Επιστήμης στους μαθητές και τις μαθήτριες. Στο τέλος και στο μέτρο του δυνατού, θα ερευνήσουν τις επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών  και τις πανεπιστημιακές προτιμήσεις τους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ως ερευνητικός εταίρος του Πανεπιστήμιου Yale, θα δρα υποστηρικτικά στην έρευνα και θα ενεργεί διαμεσολαβητικά με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τις σχολικές μονάδες και τις υποστηρικτικές δομές εκπαίδευσης στην Κρήτη. Η συνεργασία της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με ένα Πανεπιστήμιο μακράς και έντονης παρουσίας στο διεθνή επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επιτελείται στο πλαίσιο της δέσμευσής της για εξωστρέφεια και καινοτομία. Εξισορροπεί την αποτελεσματικότητα με την ισότητα και επιφέρει τη βελτίωση και την αριστεία, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά μας να αναπτύξουν και να ανακαλύψουν ικανότητες και νοοτροπίες, που θα επηρεάσουν καθοριστικά την προσωπική τους ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής τους”.

Πηγή: ertnews.gr