Επιλογή Σελίδας

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Παιδικό Φεστιβάλ Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επιστρέφει! ή για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δημιουργεί ένα πολυθεματικό φεστιβάλ τεχνών, εκτός των εγκαταστάσεων του, προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει με περηφάνια το δεύτερο Cycladic Kids Festival στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών. Το φεστιβάλ εισάγει για πρώτη φορά δραστηριότητες για παιδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Αριστοτέλειου Σχολείου [Λύκειο]. Φέτος, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 2 έως 18 ετών καλούνται να συμμετάσχουν στο πιο δημιουργικό Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο!

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο Αθηνών, ως ο κεντρικός χώρος του φεστιβάλ, θα φιλοξενήσει θεατρικές, μουσικές, χορευτικές παραστάσεις, κινηματογράφο, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις βιβλίων και εργαστήρια εικαστικών τεχνών.

Επίσης, στο Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενηθεί έκθεση με τα έργα και τους νικητές του φετινού 11ου Παιδικού Διαγωνισμού Τέχνης σε επιμέλεια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Σημερινές ιστορίες σε αρχαία αγγεία» με 12.000 συμμετοχές!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Eurolife FFH είναι Στρατηγικός Συνεργάτης, Κύριος Χορηγός της Coral και Κύριος Δωρητής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (SNF)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τόπος συναντήσεως

Ωδείο Αθηνών(Είσοδος: Ρηγίλλης)

Ημέρες & Ώρες

Σάββατο 21/09, 11:00 – 21:00Κυριακή 22/09, 11:00 – 18:00Είσοδος ελεύθερηΓια παιδιά και εφήβους 2 έως 18 ετών

Επαφή

Τ. 210 7228321-3 (εσωτ. 135, 134)Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9

11:00 – 21:00 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Today’s Stories on Ancient Vases Συνεργάτης: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενήσει έκθεση με τα έργα και τους νικητές του φετινού 11ου Διαγωνισμού Παιδικής Τέχνης που επιμελείται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Σημερινές ιστορίες σε αρχαία αγγεία» με 12.000 συμμετοχές!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Ανοιχτή συμμετοχή

11:00 – 21:00 ΜΙΚΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Συντελεστής: Κοκκίνη Αλεπού Σιωπηλή ανάγνωση & ανάγνωση δυνατά / Διαβάζοντας μονοπάτια

Δραστηριότητα σχετικά με τα παιδικά βιβλία και την ανάγνωση, όπου τα παιδιά θα μπορούν να διαλέξουν βιβλία από τα ράφια για ανάγνωση εντός των εγκαταστάσεων του φεστιβάλ και να λάβουν μέρος στις θέσεις ανάγνωσης δυνατά που διατίθενται κατά τις δύο ημέρες της εκδήλωσης. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια ανάγνωσης που θα τους επιτρέψουν να αποκαλύψουν μικρά μυστικά της καθημερινότητας.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Ανοιχτή συμμετοχή

11:00 – 12:00 ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ Συντελεστής: Κουκλοθεατρική Ομάδα AFOU Puppetry

Η ομάδα AFOU διασκευάζει το σύγχρονο παραμύθι των αγαπημένων δημιουργών Αντώνη Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή, μεταφέροντάς μας στον κόσμο των παιδικών συναισθημάτων και φαντασίας. Σε συνεργασία με τον καταξιωμένο εικαστικό Παύλο Νικολακόπουλο, δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία θεάτρου και κουκλοθέατρου για νεανικό κοινό. Μέσα σε έναν ιδιαίτερο σκηνικό κόσμο από χάρτινα pop-up σκηνικά και κατασκευές, χειροκίνητες προβολές, μαγικούς φωτισμούς και πρωτότυπη μουσική του Μανώλη Μανουσάκη, ταλαντούχοι ηθοποιοί θα μας οδηγήσουν σε μια ναυτική περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και παιχνίδι, με τους πιο αστείους πειρατές, πειρατές, και πειρατές μελετητές.

Χώρος: Αμφιθέατρο, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 5+ ετών Ανοιχτή συμμετοχή

11:00 – 13:00 IN BETWEEN Συντελεστής: Εργαστήρι Χορού Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το εργαστήριο επικεντρώνεται σε σωματικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά και οι γονείς για να συμπεριλάβουν τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τη φροντίδα και τη διασκέδαση στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σωματική τους σχέση. Με βάση τη θεωρία και την πρακτική του Fighting Monkey, οι γονείς και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παιχνίδια που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της σωματικότητας, της επικοινωνίας και της κινητικής επίγνωσης. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας, και στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς κοινόχρηστου χώρου τόσο για γονείς όσο και για παιδιά.

Χώρος: Νέα Σκηνή, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 5 – 12

11:00 – 11:40 & 12:00 – 12:40 & 13:00 – 13:40 AGORA Συντελεστής: Κέντρο Μελέτης Σύγχρονης Κεραμικής Πηλός

Το Κέντρο Μελέτης Σύγχρονης Κεραμικής θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν νέοι επιχειρηματίες, δημιουργώντας το φανταστικό τους κατάστημα με χρώμα και πηλό.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 6 -12 ετών

11:00 – 11:40 & 12:00 – 12:40 & 13:00 – 13:40 ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΥΓΚΗ Συντελεστής: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Εκπαιδευτική Σκάψιμο

Τα παιδιά γίνονται αρχαιολόγοι, συμμετέχουν σε μια «πραγματική» ανασκαφή και ανακαλύπτουν τα θαμμένα μυστικά του παρελθόντος. Στην τεχνητή τάφρο θα βρουν αντίγραφα αντικειμένων από τις Συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε υπαίθριο εργαστήριο για να κατανοήσουν με δημιουργικό τρόπο τη διαδικασία της ανασκαφής, της φωτογραφίας και της καταγραφής των ευρημάτων. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν για την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα μέσα από τις ιστορίες που αφηγούνται τα τεχνουργήματα.

Χώρος: Αριστοτέλειο Σχολείο [Λύκειο] Ηλικία: 6 – 10 ετών

11:00 – 14:00 PUPPET-PLAY YOUR STORIES Συντελεστής: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Εργαστήριο Κατασκευής Μαριονέτας

Σε αυτό το καλλιτεχνικό εργαστήρι, η έμπνευσή μας θα προέλθει από την καθημερινότητα των παιδιών στην αρχαιότητα και τις ιστορίες που δημιουργούν και αφηγούνται μέσα από το παιχνίδι. Τότε τους έλεγαν Πλαγόνες. σήμερα, μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπερήρωες, φανταστικά πλάσματα, πριγκίπισσες και πειρατές! Πολύχρωμα υφάσματα, εφημερίδες, ξυλάκια και κλωστές θα μεταμορφωθούν σε μαριονέτες έτοιμες να πουν ευφάνταστες ιστορίες!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 14:00 PRINT YOUR STORY Συνεργάτης: Εργαστήρι Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

«Τυπώνουμε την ιστορία μας» σε ένα εργαστήριο ζωγραφικής όπου αντικείμενα από την καθημερινότητά μας μετατρέπονται σε γραμματόσημα και γίνονται τα εργαλεία για να συνθέσουμε τις δικές μας μοναδικές αφηγήσεις.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 2+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 14:00 LOOM MAGIC: Ύφανση ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ! Συνεργάτης: Εργαστήρι Υφαντικής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η υφαντική ήταν μια σημαντική ασχολία για τις γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα που έκαναν τα υφάσματα χρήσιμα στην καθημερινότητά τους. Μέχρι σήμερα, πολλοί καλλιτέχνες έχουν γοητευτεί από αυτή την απαιτητική τεχνική και την έχουν αναδείξει σε μια από τις «καλές τέχνες», αποσπώντας την από τον λειτουργικό της σκοπό. Σε αυτό το εργαστήριο ελεύθερης ροής, οι συμμετέχοντες -γονείς και παιδιά- καλούνται να δημιουργήσουν πολύχρωμα και γεωμετρικά υφαντά μοτίβα (σε χάρτινους αργαλειούς) με πολύχρωμες κορδέλες.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 8+ Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 12:30 & 13:00 – 14:30 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Συντελεστής: Κάρπος- Εργαστήρι Φωτογραφίας Κέντρου Εκπαίδευσης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Τι περνάει από το μυαλό σας όταν ακούτε τη λέξη «πορτρέτο»; Αν θέλετε να σκηνοθετήσετε έναν χαρακτήρα και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό πορτρέτο, το εργαστήριο «Δείτε τον εαυτό σας διαφορετικά» είναι για εσάς! Εμπνευσμένοι από τη δουλειά της διάσημης φωτογράφου, Σίντι Σέρμαν, και χρησιμοποιώντας διαφορετικά στηρίγματα και πόζες, θα μάθουμε βασικές τεχνικές Φωτογραφίας σχετικά με το φόντο και την άποψη και θα δημιουργήσουμε πρωτότυπους ρόλους και εικόνες!

Χώρος: Collonade, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 11-13 ετών

13:00 – 14:00 ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ: ΕΝΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ Συντελεστής: Νεανική Χορωδία Ελ Σίστεμα Ελλάδας & Διαδραστική Μουσική Δραστηριότητα Νάντια Κοντογεώργη

Γίνετε μέλος της Νεανικής Χορωδίας El Sistema Greece για μια μοναδική διαδραστική εμπειρία όπου ο ήχος και η φωνή γίνονται εργαλεία έκφρασης συναισθημάτων. Μαζί με τη Νάντια Κοντογεώργη, θα ανακαλύψουμε τη δύναμη της μουσικής και θα εμβαθύνουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους. Κάθε φωνή είναι μοναδική και πολύτιμη. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο τραγούδι.

Χώρος: Αμφιθέατρο, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 12+ ετών Ανοιχτή συμμετοχή

14:00 – 17:00 POP UP MUSEUM Συντελεστής: Cinemathesis Προ-κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια

Παρουσιάζει τα παιδιά σε μια μοναδική κινητή έκθεση εικαστικών παιχνιδιών προ-κινηματογράφου, προσφέροντας βιωματικές δράσεις και κατασκευές.

Χώρος: Νέα Σκηνή, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

15:00 – 15:30 & 15:40 – 16:10 & 16:20 – 16:50 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Συντελεστής: Κοκκίνη Αλεπού Δυνατές Αναγνώσεις

Τα βιβλία ζωντανεύουν με φωνή! Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες δανείζουν τη φωνή τους στις ιστορίες που αγαπούν και ζωντανεύουν τους πρωταγωνιστές τους μέσα από δυνατές αναγνώσεις.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4 έως 15 ετών Ανοιχτή συμμετοχή

16:00 – 17:00 ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΗ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ 1 ΩΡΑ; Συντελεστής: Αρχαιοιστορητής / Θεόδωρος Παπακώστας Ζωντανή Παράσταση

Ο Αρχαιολόγος, Δρ Θεόδωρος Παπακώστας, μας προσκαλεί σε μια γρήγορη και συναρπαστική επισκόπηση όλης της ελληνικής αρχαιότητας, ενισχυμένη με ερωτήσεις κουίζ! Το δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει τα κύρια κεφάλαια της ελληνικής μυθολογίας, ολοκληρώνοντας με μια συνεδρία Q&A!

Χώρος: Αμφιθέατρο, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 7+ ετών Ανοιχτή συμμετοχή

17:00 – 18:00 ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ; Συντελεστής: Δίκτυο για τα δικαιώματα των παιδιών Εργαστήρι εικαστικής τέχνης

Ζητάμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα παιχνίδια/παιχνίδια, παίζουν και τα τοποθετούν στην πόλη των δικαιωμάτων. Δίπλα σε κάθε εικόνα τα παιδιά γράφουν το όνομα του παιχνιδιού, τους κανόνες, τον αριθμό των παικτών που έχω δικαίωμα να παίξω με τους φίλους μου. Έχω το δικαίωμα να παίζω μόνος μου. Έχω το δικαίωμα να δημιουργώ / φτιάχνω / σχεδιάζω παιχνίδια με τη φαντασία μου. Έχω δικαίωμα να παίζω στην πλατεία. Έχω δικαίωμα…

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 8-12 ετών

17:00 – 18:30 THE MYSTERY OF THE LOST JEWELS: AN INTERACTIVE CRIME MYSTERY GAME Συνεργάτης: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου εγκλήματος

Τα παιδιά θα μεταφερθούν στην κλασική Αθήνα και θα μετατραπούν σε ανακριτές με στόχο να λύσουν ένα μυστήριο. Για να αποκαλύψουν τον ένοχο, πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία, να λύσουν εκπαιδευτικούς γρίφους και να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που συλλέγουν, οξύνοντας τη φαντασία και την κριτική τους σκέψη. Παράλληλα, θα ανακαλύψουν δημιουργικά τις διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής στην αρχαία Αθήνα.

Χώρος: Αριστοτέλειο Σχολείο [Λύκειο] Ηλικία: 13 – 16 ετών

17:00 – 19:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Συντελεστής: Εργαστήρι Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα τόσο μικροσκοπικό βιβλίο μπορεί να κρύβει τις πιο όμορφες ιστορίες. Ιστορίες καθημερινής ζωής, παραμύθια με μικρούς ήρωες και άλλα πλάσματα, αστείες ιστορίες και άλλα μαγικά μπαίνουν στις σελίδες αυτού του μικρού βιβλίου για να το πάρουν τα παιδιά και να το διαβάσουν στους γονείς τους. Ζωγραφική, κολάζ και στάμπες χωράνε όλα εκεί!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

17:00 – 19:00 ΣΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Συντελεστής: Εργαστήρι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μπορεί ένα αρχαίο αγγείο να πει τη δική του ιστορία; Μπορούν να αποκαλυφθούν οι εικόνες βήμα-βήμα; Με την τεχνική της χαρακτικής και εμπνευσμένα από τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία του Μουσείου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες σε ένα βάζο. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και γεωμετρικά σχήματα, θα εμφανιστούν «μαγικά»!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

17:00 – 20:00 ΑΝΑΚΑΤΑ Συντελεστές: Αγνή Παπαδέλη & Βιτόρια Κότσαλου Χορεύουν

Μια εγκατάσταση που δημιουργείται από παιδιά, με στοιχεία χορού και σχεδίου. Ένα παιχνίδι με τις κοιλότητες, τους ρυθμούς, τα μονοπάτια και τις υφές που κρύβονται στα σχέδια και στις κινήσεις μας! Τα παιδιά θα εισέλθουν στο χώρο αφαιρώντας τα παπούτσια τους στην είσοδο του χώρου.

Χώρος: Collonade, Athens Conservatoire Ηλικία: 4-12 ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

18:00 – 19:00 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ Συντελεστής: Θεατρικό Εργαστήρι Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών Θεατρικό εργαστήρι

Σε αυτό το εργαστήριο δημιουργικού θεάτρου, τα παιδιά θα εξερευνήσουν πώς η καθημερινότητά τους μπορεί να επηρεάσει και να διαμορφώσει τον κόσμο του αύριο. Μέσα από το παιχνίδι ρόλων, τον αυτοσχεδιασμό και τις συνεργατικές δραστηριότητες, θα ανακαλύψουν τη δύναμη της φαντασίας τους και θα σχεδιάσουν τον ιδανικό μελλοντικό τους κόσμο όπως τον οραματίζονται. Το εργαστήριο ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την ομαδική εργασία και την αυτοέκφραση, ενδυναμώνοντας τα παιδιά να γίνουν οι μικροί δημιουργοί του μέλλοντος.

Χώρος: Νέα Σκηνή, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 10-12 ετών Έως 20 συμμετέχοντες με προτεραιότητα εγγραφής

18:00 – 19:00 ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ Συντελεστής: Νεανική Σκηνή (Εθνικό Θέατρο) Μιούζικαλ

Το τρένο έφτασε σε λάθος προορισμό. Κατά λάθος; Ή μήπως επίτηδες; Ποιος είναι ο ρόλος του Σταθάρχη και της Μαριάννας; Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και δυνατά συναισθήματα. Ένας γάμος που καταρρέει, σνομπ πλούσιοι άνθρωποι που είναι απελπισμένοι, έφηβοι που ονειρεύονται, ένας σταρ που θέλει να κρυφτεί και ένας καλοντυμένος δικηγόρος, όλα σε ένα αναζωογονητικό μιούζικαλ που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά.

Χώρος: Αμφιθέατρο, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 7+ ετών Ανοιχτή συμμετοχή

19:15 – 20:00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Συντελεστής: «Λυριστές του Ορφέα» Μουσική

Αρχαιοελληνικούς ύμνους με λύρα, τύμπανο και φωνητικά θα αναβιώσουν στο Αριστοτέλειο Σχολείο [Λύκειο] οι «Λυριστές του Ορφέα», οι πρώτοι παγκοσμίως πιστοποιημένοι ερμηνευτές της αρχαίας ελληνικής επτάχορδης λύρας. Με επικεφαλής τον Δρ. Νίκο Ξανθούλη και μια οκταμελή ομάδα μουσικών ερευνητών, το αμφιθέατρο του αρχαιολογικού χώρου θα φιλοξενήσει μια μοναδική μουσική εκδήλωση με αρχαία ελληνική μουσική τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους.

Χώρος: Αριστοτέλειο Σχολείο [Λύκειο] Ηλικία: Για Όλους Ανοιχτή συμμετοχή

20:00 – 21:00 BADLUCKENVILLE Συντελεστής: Youth Stage (Εθνικό Θέατρο) Musical

Οι κάτοικοι του «Χωριού της Ατυχίας» αντιμετωπίζουν το ένα πισωγύρισμα μετά το άλλο, αλλά είναι πάντα ευδιάθετοι και ενωμένοι. Η αγαπημένη τους στιγμή είναι όταν μαζεύονται στο οινοποιείο Madeline για ένα ποτήρι αρωματικό κρασί. Ποιος όμως θα κλέψει τη μυστική συνταγή του κρασιού; Υπάρχει πραγματικά μια μάγισσα σε αυτό το μιούζικαλ; Μια έκρηξη χιούμορ, ταλέντου και εντυπωσιακής μουσικής σε μια έξυπνη ιστορία φτιαγμένη με τη μοναδική δημιουργικότητα της ομάδας, που δεν αφήνει τίποτα να ζηλέψει από μια επαγγελματική παράσταση Space Auditorium, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 7+ ετών Ανοιχτή συμμετοχή

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9

11:00 – 18:00 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Οι σημερινές ιστορίες για τα αρχαία αγγεία Συνεργάτης: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενήσει έκθεση με τα έργα και τους νικητές του φετινού 11ου Διαγωνισμού Παιδικής Τέχνης που επιμελείται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Σημερινές ιστορίες σε αρχαία αγγεία» με 12.000 συμμετοχές!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Ανοιχτή συμμετοχή

11:00 – 18:00 ΜΙΚΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Συντελεστής: Κόκκινη Αλεπού Σιωπηλή ανάγνωση & ανάγνωση δυνατά / Διαβάζοντας μονοπάτια

Δραστηριότητα σχετικά με τα παιδικά βιβλία και την ανάγνωση, όπου τα παιδιά θα μπορούν να διαλέξουν βιβλία από τα ράφια για ανάγνωση εντός των εγκαταστάσεων του φεστιβάλ και να λάβουν μέρος στις θέσεις ανάγνωσης δυνατά που διατίθενται κατά τις δύο ημέρες της εκδήλωσης. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια ανάγνωσης που θα τους επιτρέψουν να αποκαλύψουν μικρά μυστικά της καθημερινότητας.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Ανοιχτή συμμετοχή

11:00 – 13:00 IN BETWEEN Συντελεστής: Εργαστήρι Χορού Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το εργαστήριο επικεντρώνεται σε σωματικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά και οι γονείς για να συμπεριλάβουν τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τη φροντίδα και τη διασκέδαση στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σωματική τους σχέση. Με βάση τη θεωρία και την πρακτική του Fighting Monkey, οι γονείς και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παιχνίδια που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της σωματικότητας, της επικοινωνίας και της κινητικής επίγνωσης. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας, και στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς κοινόχρηστου χώρου τόσο για γονείς όσο και για παιδιά.

Χώρος: Νέα Σκηνή, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 5 – 12 ετών Έως 30 συμμετέχοντες με εγγραφή προτεραιότητας Συνεργασία: Καλαμάτα Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Οργάνωση και Υλοποίηση: Βιτόρια Κότσαλου Μεθοδολογία: Fighting Monkey/Linda Kapetanea & Josef Frucek

11:00 – 14:00 PUPPET-PLAY YOUR STORIES Συντελεστής: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Εργαστήριο Κατασκευής Μαριονέτας

Σε αυτό το καλλιτεχνικό εργαστήρι, η έμπνευσή μας θα προέλθει από την καθημερινότητα των παιδιών στην αρχαιότητα και τις ιστορίες που δημιουργούν και αφηγούνται μέσα από το παιχνίδι. Τότε τους έλεγαν Πλαγόνες. σήμερα, μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπερήρωες, φανταστικά πλάσματα, πριγκίπισσες και πειρατές! Πολύχρωμα υφάσματα, εφημερίδες, ξυλάκια και κλωστές θα μεταμορφωθούν σε μαριονέτες έτοιμες να πουν ευφάνταστες ιστορίες!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 14:00 PRINT YOUR STORY Συνεργάτης: Εργαστήρι Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

«Τυπώνουμε την ιστορία μας» σε ένα εργαστήριο ζωγραφικής όπου αντικείμενα από την καθημερινότητά μας μετατρέπονται σε γραμματόσημα και γίνονται τα εργαλεία για να συνθέσουμε τις δικές μας μοναδικές αφηγήσεις.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 2+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 14:00 LOOM MAGIC: Ύφανση ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ! Συνεργάτης: Εργαστήρι Υφαντικής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η υφαντική ήταν μια σημαντική ασχολία για τις γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα που έκαναν τα υφάσματα χρήσιμα στην καθημερινότητά τους. Μέχρι σήμερα, πολλοί καλλιτέχνες έχουν γοητευτεί από αυτή την απαιτητική τεχνική και την έχουν αναδείξει σε μια από τις «καλές τέχνες», αποσπώντας την από τον λειτουργικό της σκοπό. Σε αυτό το εργαστήριο ελεύθερης ροής, οι συμμετέχοντες -γονείς και παιδιά- καλούνται να δημιουργήσουν πολύχρωμα και γεωμετρικά υφαντά μοτίβα (σε χάρτινους αργαλειούς) με πολύχρωμες κορδέλες.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 8+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00- 14:00 ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΣΚΑΦΗ Συντελεστής: Κέντρο Μελέτης Σύγχρονης Κεραμικής Κεραμική

Ένα αυθεντικό εργαστήριο κεραμικής στο Cycladic Kids Festival! Ρόδα, πηλός και εργαλεία! Πώς διαμορφώνουν τα χέρια του αγγειοπλάστη τον άμορφο πηλό; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη κατασκευής αγγειοπλαστικής στον τροχό. Θα πιέσουν τα χέρια τους στα φρέσκα αντικείμενα του αγγειοπλάστη, θα αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, θα αποτυπώσουν τις χειρονομίες τους στον πηλό και θα δημιουργήσουν μοναδικά ομαδικά έργα κεραμικής.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 13:00 & 13:00 – 14:00 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Συντελεστής: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μια βόλτα στην Αθήνα των κλασικών χρόνων Δύο αδέρφια, ο Λέων και η Μελίτη, αναλαμβάνουν να κρατήσουν τα χέρια των γονιών και των παιδιών που θα τους ακολουθήσουν καθώς περπατούν στο Λύκειο, όπως έκανε ο Αριστοτέλης με τους μαθητές του, μαθαίνοντας με μοναδικό τρόπο για διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας. στην αρχαία Ελλάδα. Άνθρωποι από το παρελθόν θα ζωντανέψουν τα μέρη που καθόρισαν την καθημερινότητά τους καθώς ταξιδεύουν το κοινό στο χρόνο. Τοποθεσία: Αριστοτέλειο Σχολείο [Λύκειο] Ηλικία: 10-14 ετών Έως 30 συμμετέχοντες/θέση με προτεραιότητα εγγραφής

11:00 – 12:30 & 13:00 – 14:30 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Συντελεστής: Κάρπος- Εργαστήρι Φωτογραφίας Κέντρου Εκπαίδευσης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Τι περνάει από το μυαλό σας όταν ακούτε τη λέξη «πορτρέτο»; Αν θέλετε να σκηνοθετήσετε έναν χαρακτήρα και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό πορτρέτο, το εργαστήριο «Δείτε τον εαυτό σας διαφορετικά» είναι για εσάς! Εμπνευσμένοι από τη δουλειά της διάσημης φωτογράφου, Σίντι Σέρμαν, και χρησιμοποιώντας διαφορετικά στηρίγματα και πόζες, θα μάθουμε βασικές τεχνικές Φωτογραφίας σχετικά με το φόντο και την άποψη και θα δημιουργήσουμε πρωτότυπους ρόλους και εικόνες! Τοποθεσία: Collonade, Athens Conservatoire Ηλικία: 11-13 ετών Έως 15 συμμετέχοντες / θέση με προτεραιότητα εγγραφής

11:00 – 14:00 POP UP MUSEUM Συντελεστής: Cinemathesis Προ-κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια

Παρουσιάζει τα παιδιά σε μια μοναδική κινητή έκθεση εικαστικών παιχνιδιών προ-κινηματογράφου, προσφέροντας βιωματικές δράσεις και κατασκευές.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: Για όλους Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

11:00 – 15:00 ΜΕΤΑΞΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ: THE LIVING ART Συντελεστής: Tind Silkscreen temporary tattoo!

Το Tind επαναπροσδιορίζει τη μεταξοτυπία δημιουργώντας σχέδια σε ανθρώπινο δέρμα χρησιμοποιώντας ειδικά μελάνια που είναι ασφαλή για το δέρμα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, κατασκευάζουμε εξατομικευμένα έργα τέχνης που ζωντανεύουν τους ανθρώπους, μετατρέποντάς τους σε ζωντανούς καμβάδες. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση συνδυάζει την τέχνη με την προσωπική έκφραση, εξερευνώντας τη σύνδεση της τέχνης με το ανθρώπινο σώμα και προσφέροντας μια μοναδική, διαδραστική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα.

Χώρος: Collonade, Athens Conservatoire Ηλικία: Για όλους Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

13:45 – 15:00 ΔΟΥΝΙΑ & Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΧΑΛΕΠΙΔΑΣ Συντελεστής: Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Αθηνών Κινηματογράφος

Μερικοί σπόροι νιγκέλας χωμένοι στην παλάμη του χεριού της, η 6χρονη Ντούνια φεύγει από το Χαλέπι με τη βοήθεια της Πριγκίπισσας του Χαλεπίου και ταξιδεύει προς έναν νέο κόσμο.

Χώρος: Νέα Σκηνή, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 8+ ετών Ανοιχτή συμμετοχή

15:00 – 18:00 ΑΝΑΚΑΤΑ Συντελεστές: Αγνή Παπαδέλη & Βιτόρια Κότσαλου Χορός και Σχεδιασμός

Μια εγκατάσταση που δημιουργείται από παιδιά, με στοιχεία χορού και σχεδίου. Ένα παιχνίδι με τις κοιλότητες, τους ρυθμούς, τα μονοπάτια και τις υφές που κρύβονται στα σχέδια και στις κινήσεις μας! Τα παιδιά θα εισέλθουν στο χώρο αφαιρώντας τα παπούτσια τους στην είσοδο του χώρου.

Χώρος: Collonade, Athens Conservatoire Ηλικία: 4-12 ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

15:30 – 17:00 THE MYSTERY OF THE LOST JEWELS: AN INTERACTIVE CRIME MYSTERY GAME Συνεργάτης: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου εγκλήματος

Τα παιδιά θα μεταφερθούν στην κλασική Αθήνα και θα μετατραπούν σε ανακριτές με στόχο να λύσουν ένα μυστήριο. Για να αποκαλύψουν τον ένοχο, πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία, να λύσουν εκπαιδευτικούς γρίφους και να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που συλλέγουν, οξύνοντας τη φαντασία και την κριτική τους σκέψη. Παράλληλα, θα ανακαλύψουν δημιουργικά τις διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής στην αρχαία Αθήνα.

Χώρος: Αριστοτέλειο Σχολείο [Λύκειο] Ηλικία: 13 – 16 ετών Έως 15 συμμετέχοντες με προτεραιότητα εγγραφής

15:00 – 17:00 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Συντελεστής: Κόκκινη Αλεπού Δυνατές Αναγνώσεις

Τα βιβλία ζωντανεύουν με φωνή! Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες δανείζουν τη φωνή τους στις ιστορίες που αγαπούν και ζωντανεύουν τους πρωταγωνιστές τους μέσα από δυνατές αναγνώσεις.

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4 έως 15 ετών Ανοιχτή συμμετοχή

16:00 – 18:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Συντελεστής: Εργαστήρι Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα τόσο μικροσκοπικό βιβλίο μπορεί να κρύβει τις πιο όμορφες ιστορίες. Ιστορίες καθημερινής ζωής, παραμύθια με μικρούς ήρωες και άλλα πλάσματα, αστείες ιστορίες και άλλα μαγικά μπαίνουν στις σελίδες αυτού του μικρού βιβλίου για να το πάρουν τα παιδιά και να το διαβάσουν στους γονείς τους. Ζωγραφική, κολάζ και στάμπες χωράνε όλα εκεί!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

16:00 – 18:00 ΣΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Συντελεστής: Εργαστήρι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μπορεί ένα αρχαίο αγγείο να πει τη δική του ιστορία; Μπορούν να αποκαλυφθούν οι εικόνες βήμα-βήμα; Με την τεχνική της χαρακτικής και εμπνευσμένα από τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία του Μουσείου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες σε ένα βάζο. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και γεωμετρικά σχήματα, θα εμφανιστούν «μαγικά»!

Χώρος: Arts Lounge, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 4+ ετών Δωρεάν είσοδος με σειρά προτεραιότητας

16:00 – 18:00 ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Συντελεστής: Flux Laboratory Athens Dance

Το Safe Environment είναι ένα εργαστήρι χορού από το Flux Laboratory Athens για παιδιά και οικογένειες. Μέσω του επαφικού αυτοσχεδιασμού, οι επαγγελματίες χορευτές του FLUX SCHOOL NEXT στοχεύουν να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις, τη φαντασία και το ένστικτο, έτσι ώστε το παιχνίδι με τη βαρύτητα, η εναλλαγή της ενεργειακής έντασης και ο διάλογος χορευτής-ελάσσονας να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης και να διευρύνουν την αντίληψη. του σώματος και της κίνησης στο πλαίσιο της καθημερινότητάς τους.

Χώρος: Νέα Σκηνή, Ωδείο Αθηνών Ηλικία: 2 – 15 ετών Έως 15 συμμετέχοντες με προτεραιότητα εγγραφής

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Archaeosteller Theodore Papakostas

Athens International Children’s Film Festival

Center for the Study of Modern Ceramics

Cinemathesis • Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών

Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών

Εκπαιδευτικό Τμήμα Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

El Sistema Greece & Nadia Kodogeorgi

Flux School Next

Hellenic Children’s International Museum

Kalamata Φεστιβάλ Χορού

Κάρπος

Κόκκινη Αλεπού

Κότσαλου Βιτόρια • Κούκλο – Θέατρο ΑΦΟΥ

Εθνικό Θέατρο Ελλάδος

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ορφέας Λυραράδες

TIND

Πηγή: cycladic.gr