Επιλογή Σελίδας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μουσικό Σχολείο Άρτας βραβεύεται για τη συμμετοχή του σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα την οδική ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-23 οι μαθητές και οι μαθήτριες της α’ γυμνασίου, πήραν μέρος στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας με τίτλο: «Οδική ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η συμμετοχή του σχολείου μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας μια μικρή ταινία 2 λεπτών με θέμα τον εξοπλισμό ασφάλειας του αναβάτη μοτοσυκλέτας με τίτλο: «Στη μοτοσυκλέτα φοράμε πάντα κράνος». Η ιδέα έχει να κάνει με την παρουσίαση ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ για ένα ατύχημα, όπου ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξαν θύματα, λόγω του ότι ο αναβάτης, που ενεπλάκη στο συμβάν, ήταν προστατευμένος. Το κράνος έσωσε τη ζωή του. Η ταινία γυρίστηκε στα studio του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv και γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε τον κ. Μπάμπη Τσώλη και τον κ. Ηλία Γκανιάτσα για την παραχώρηση του χώρου και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου του 2023 τα δύο τμήματα της τάξης που βραβεύτηκε θα ταξιδέψουν στην Αθήνα σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή, ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου, και θα συμμετέχουν στην τελετή βράβευσης με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα. Η δράση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή στις 10 Νοεμβρίου το πρωί, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών μας και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Ι.Ο.Α.Σ.