Επιλογή Σελίδας

Πώς μπορούν οι υποψήφιοι φοιτητές να μάθουν για τις ευκαιρίες για σπουδές ευρωπαϊκού κινηματογράφου;

Το FilmEU, η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για τις Τέχνες Κινηματογράφου και ΜΜΕ, είναι καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτή η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προωθεί την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, την καινοτομία και την έρευνα στον κινηματογράφο και τις τέχνες των μέσων ενημέρωσης και ενώνει περισσότερους από 5 000 φοιτητές.

Το FILMEU συγκεντρώνει οκτώ ευρωπαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαζί, αυτά τα ιδρύματα συνεργάζονται για να προωθήσουν δραστηριότητες υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, καινοτομίας και έρευνας στον πολυεπιστημονικό τομέα των τεχνών του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης. Μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύουν να εδραιώσουν τον κεντρικό ρόλο της Ευρώπης ως παγκόσμιου ηγέτη στις δημιουργικές βιομηχανίες.

Επισκεφθείτε την FilmEU εδώ

Μεταπτυχιακά προγράμματα μέσω του Erasmus Mundus

Η κοινή εκπαιδευτική προσφορά Erasmus Mundus παρουσιάζει μια ποικιλία από καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα στους τομείς της δημιουργίας ταινιών, των κινούμενων σχεδίων και του σχεδιασμού παιχνιδιών. Αυτά τα προγράμματα στοχεύουν στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και στον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

  • Το Kino Eyes , ένα διετές εντατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, εστιάζει στη δημιουργία ταινιών μυθοπλασίας και τις σπουδές δημιουργικότητας, με την υποστήριξη του Erasmus+.
  • Το DocNomads προσφέρει ένα μοναδικό διετές κοινό μεταπτυχιακό στη δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ, καθοδηγώντας τους φοιτητές σε πολιτιστικές εμπειρίες στην Πορτογαλία, την Ουγγαρία και το Βέλγιο.
  • Το Re:Anima εξερευνά όλες τις πτυχές του animation, από το αφηγηματικό έως το πειραματικό, με ένα ξεχωριστό σχήμα κινητικότητας σε όλο το Βέλγιο, τη Φινλανδία και την Πορτογαλία.
  • Το FilmMemory , ένα κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, εμβαθύνει στην οπτικοακουστική κληρονομιά, τη διατήρηση και τις σύγχρονες προκλήσεις στη σφαίρα της κινηματογραφικής κουλτούρας.
  • Το RePlay είναι ένα διετές Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που διαμορφώνει το μέλλον του σχεδιασμού παιχνιδιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να καινοτομούν και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου.

Διαβάστε περισσότερα για τα προγράμματα εδώ

Πηγή: education.ec.europa.eu