Τον Απρίλιο του 2024, εξετάσαμε τις διάφορες πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τη χρήση της στα σχολεία.
Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο
Ο σημερινός κόσμος που βασίζεται στα δεδομένα απαιτεί μια ενημερωμένη προσέγγιση για τις ψηφιακές ικανότητες, ιδιαίτερα την τεχνητή νοημοσύνη και τον γραμματισμό δεδομένων. Οι δάσκαλοι μαθαίνουν επίσης για τον αντίκτυπο του περιεχομένου της τεχνητής νοημοσύνης όσον αφορά την επιλογή, τη δημιουργία και τη χρήση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού υλικού ψηφιακής εκπαίδευσης στην τάξη. Αυτές και άλλες εξελίξεις εγείρουν επίσης ηθικά ερωτήματα σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.
τεχνητή νοημοσύνη και παιδεία δεδομένων: βασικές δεξιότητες για τον κόσμο που βασίζεται σε δεδομένα
Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που δημιουργείται ή υποβοηθείται από την τεχνητή νοημοσύνη
Ηθικές θεωρήσεις στην εκπαιδευτική τεχνητή νοημοσύνη
Πώς και πότε να χρησιμοποιήσετε το AI
Στο άρθρο ειδικών μας, η Petra Bevek, από το Υπουργείο Παιδείας της Σλοβενίας, εξήγησε την ανάγκη διεθνών συζητήσεων σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση είναι πολύ απαραίτητες. Μια πρόσφατη έκθεση της UNESCO για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση υπογραμμίζει τη συνάφεια των ανθρωποκεντρικών προσεγγίσεων. Εξετάσαμε επίσης τον βασικό ρόλο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών στην προετοιμασία νέων και σημερινών δασκάλων για το μέλλον με την τεχνητή νοημοσύνη.
Να κουβεντιάσουμε; (άρθρο εμπειρογνωμόνων)
Οδηγίες για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση και την έρευνα (UNESCO)
Προετοιμασία της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών για ένα μέλλον με AI
AI στην πράξη
Το άρθρο μας στην πρακτική του Απριλίου εξέτασε ορισμένα καινοτόμα ευρωπαϊκά έργα που επικεντρώνονται σε διαφορετικές πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Αυτά τα έργα έχουν έναν κοινό στόχο: να βοηθήσουν τους δασκάλους και τα σχολεία να προετοιμαστούν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη.
Προσαρμογή στο μέλλον: υπεύθυνη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη διδασκαλία και τη μάθηση
Ρίξαμε επίσης μια πιο προσεκτική ματιά σε μια σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης (το Lycée des Arts et Métiers) στο Λουξεμβούργο, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τις διδακτικές τους πρακτικές και τη μάθηση των μαθητών.
Ενίσχυση της διδασκαλίας και της μάθησης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης
Εκπαιδευτικό υλικό για την τεχνητή νοημοσύνη
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ξανά τα πρόσφατα διαδικτυακά σεμινάρια για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία, να περιηγηθείτε στο εκπαιδευτικό μας μάθημα για τη συζήτηση της τεχνητής νοημοσύνης με μαθητές και να ελέγξετε τα σχέδια μαθημάτων για την αξιολόγηση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης που παρήχθησαν από συμμετέχοντες σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό μάθημα.
AI στην εκπαιδευτική ηγεσία: Ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής ηγεσίας μέσω AI (webinar)
AI για εμπλοκή και κίνητρο των μαθητών (webinar)
Συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη με μαθητές χωρίς ηχητικές
δραστηριότητες αξιολόγησης ρομποτικής AI για την ψηφιακή εποχή
Δημοσιεύσεις
Έκθεση AI από την Ομάδα του European Digital Education Hub για την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην ΕΕ – κατάσταση και επιλογές πολιτικής